1.11.77 lockup on execute

Everything around the Descent level editor

Moderators: Frustikus, Aus-RED-5

User avatar
Weyrman
D2X-XL Expert
D2X-XL Expert
Posts: 579
Joined: Tue Sep 25, 2007 7:47 pm
Location: Brisbane Australia
Contact:

1.11.77 lockup on execute

Postby Weyrman » Mon Aug 05, 2013 10:21 am

When I start the editor, I get the splash screen and then the game locks in this state (see Pic)

Capture.JPG
Capture.JPG (19.97 KiB) Viewed 2509 times


my copy of 1.11.35 works fine. No hurry for me just checking a level :roll:
Last edited by Weyrman on Mon Aug 05, 2013 11:53 pm, edited 2 times in total.
-SYSTEM SPECS-
MBoard:"GigaByte Z68X-UD3H-B3" Motherboard
CPU: Intel i7 E2600 3.40GHz
RAM: 8GB DDR3 2133MHZ
HD: WDC 10EARX 1TB SATA
Video: GigaByte 1G ATI 4890
Monitor: Asus VS428 LCD 24"
Sound: Onboard - now with connected 5.1 sound system
OS: Windows 7 x64 Home Premium
Sirius
Posts: 1987
Joined: Tue Sep 25, 2007 10:29 pm
Location: Bellevue, WA
Contact:

Re: 1.7.77 lockup on execute

Postby Sirius » Mon Aug 05, 2013 5:17 pm

I've seen that when dle.ini is missing - probably best bet is to copy it from the other installation.
User avatar
Weyrman
D2X-XL Expert
D2X-XL Expert
Posts: 579
Joined: Tue Sep 25, 2007 7:47 pm
Location: Brisbane Australia
Contact:

Re: 1.11.77 lockup on execute

Postby Weyrman » Mon Aug 05, 2013 11:50 pm

No, dle.ini is there. What I think is the paths in dle.ini are not correct so it hangs

How should the lines look? this is how the first 3 lines of the ini file look after first run attempt

[DLE]
DescentDirectory=\programs\d2\data\descent.pig
PlayerProfile=
Perspective=0

My directory is H:\Descent2\data\descent.pig
-SYSTEM SPECS-
MBoard:"GigaByte Z68X-UD3H-B3" Motherboard
CPU: Intel i7 E2600 3.40GHz
RAM: 8GB DDR3 2133MHZ
HD: WDC 10EARX 1TB SATA
Video: GigaByte 1G ATI 4890
Monitor: Asus VS428 LCD 24"
Sound: Onboard - now with connected 5.1 sound system
OS: Windows 7 x64 Home Premium
Sirius
Posts: 1987
Joined: Tue Sep 25, 2007 10:29 pm
Location: Bellevue, WA
Contact:

Re: 1.11.77 lockup on execute

Postby Sirius » Wed Aug 07, 2013 5:28 pm

OK, add the following four lines (the exact values don't matter much, the main thing is that they're in there):

Code: Select all

xWin=8
yWin=8
cxWin=800
cyWin=600


It should figure out the rest.
User avatar
Weyrman
D2X-XL Expert
D2X-XL Expert
Posts: 579
Joined: Tue Sep 25, 2007 7:47 pm
Location: Brisbane Australia
Contact:

Re: 1.11.77 lockup on execute

Postby Weyrman » Thu Aug 08, 2013 12:03 am

Yep, that fixed it! :D
-SYSTEM SPECS-
MBoard:"GigaByte Z68X-UD3H-B3" Motherboard
CPU: Intel i7 E2600 3.40GHz
RAM: 8GB DDR3 2133MHZ
HD: WDC 10EARX 1TB SATA
Video: GigaByte 1G ATI 4890
Monitor: Asus VS428 LCD 24"
Sound: Onboard - now with connected 5.1 sound system
OS: Windows 7 x64 Home Premium

Return to “DLE-XP Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest