Sound effects stopped working

Install & setup problems, application questions and other nasty things ;)

Moderators: Frustikus, simX, Aus-RED-5

User avatar
darkflamewolf
Posts: 690
Joined: Sat Aug 23, 2008 9:14 pm
Location: Minot, ND

Sound effects stopped working

Postby darkflamewolf » Tue Jan 29, 2013 5:27 am

Yes I have Hi-res Sound to 0 in the config file. In the menu, I can alter music and sound fx freely and HEAR the changes. But once I start up a level or game, its silence. But if I exit out to the menu again, I get my sound back. What is going on?
User avatar
karx11erx
D2X-XL Master
D2X-XL Master
Posts: 8112
Joined: Mon Sep 24, 2007 8:48 pm
Location: Wilferdingen, Germany
Contact:

Re: Sound effects stopped working

Postby karx11erx » Tue Jan 29, 2013 8:40 am

Install the hires sounds and set hires_sound to 1.
User avatar
darkflamewolf
Posts: 690
Joined: Sat Aug 23, 2008 9:14 pm
Location: Minot, ND

Re: Sound effects stopped working

Postby darkflamewolf » Sat Feb 02, 2013 2:24 am

Finally got back around to this, did what you said, installed the hi-res sounds and configured the ini file for hi-res sounds -> 1. And still same problem. I can adjust the music/sound sliders and HEAR differences in volume. But once the actual game starts...silence. Urgh!
User avatar
karx11erx
D2X-XL Master
D2X-XL Master
Posts: 8112
Joined: Mon Sep 24, 2007 8:48 pm
Location: Wilferdingen, Germany
Contact:

Re: Sound effects stopped working

Postby karx11erx » Sat Feb 02, 2013 11:36 am

Have you put "-midifix 1" in your d2x.ini?
User avatar
darkflamewolf
Posts: 690
Joined: Sat Aug 23, 2008 9:14 pm
Location: Minot, ND

Re: Sound effects stopped working

Postby darkflamewolf » Sun Feb 03, 2013 4:09 am

Just checked the config file. its always been like that it seems. So yes, that line IS in the config file. Still no dice.
User avatar
darkflamewolf
Posts: 690
Joined: Sat Aug 23, 2008 9:14 pm
Location: Minot, ND

Re: Sound effects stopped working

Postby darkflamewolf » Sun Feb 03, 2013 4:49 am

Okay, I found the wierdest of solutions/workarounds: Apparently, EVERY time I start a new level, reload a new game save, or just about any time I leave the current level for another, I have to go into the sound and music option menu and enable CD music without CD in the drive, it'll tell me that it can't enable Redbook audio, but all sound will come back, music FX, everything. But I have to do this each time I want sound. Kind of annoying, but I guess beggers can't be choosers, right?

But now I have a different problem, I want to record videos but I can't get it into windowed mode. I've tried putting -window in the command line when first booting up the program....nothing. I tried edited the config file for fullscreen 0. Nothing. It still boots up fullscreen...puzzling.
User avatar
Alter-Fox
Posts: 1132
Joined: Mon Mar 31, 2008 7:29 pm
Location: some other reality

Re: Sound effects stopped working

Postby Alter-Fox » Sun Feb 03, 2013 4:33 pm

Have you tried Alt+Enter after launching the game?
We live in a universe... It's distracting
=========================================================
beware of ounce
User avatar
Aus-RED-5
Forum Moderator
Posts: 1490
Joined: Tue Sep 25, 2007 9:02 am
Location: Adelaide, South Australia
Contact:

Re: Sound effects stopped working

Postby Aus-RED-5 » Mon Feb 04, 2013 8:03 am

It's important that there is only 1 ini file in your d2x folders. That and it's looking for the default ini file.
----System Specs----
Case: Corsair Obsidian 650D Black
Motherboard: ASUS Sabertooth X58
CPU: Intel Core i7 960 3.20ghz
Heat Sink: Corsair H100 CPU Water Cooler
Memory: Corsair 6GB (3 x 2048mb) DDR3 1600 Dominator (PC12800 - TR3X6G1600C8D)
Video Card: ATi SAPPHIRE Radeon HD 7970 3GB GDDR5 OC Edition
Hard Drives: SSD Corsair Force Series 3 F120 120GB & WD5003ABYX Enterprise RE4 500GB
Media Player: LG BH10LS30 BluRay Burner
Power Supply: Corsair HX-850
OS: Windows 7 Pro 64Bit
Monitor: Benq XL2420T LED
User avatar
darkflamewolf
Posts: 690
Joined: Sat Aug 23, 2008 9:14 pm
Location: Minot, ND

Re: Sound effects stopped working

Postby darkflamewolf » Fri Feb 08, 2013 12:22 pm

Correct, and that is all that is there. Only one.
User avatar
Aus-RED-5
Forum Moderator
Posts: 1490
Joined: Tue Sep 25, 2007 9:02 am
Location: Adelaide, South Australia
Contact:

Re: Sound effects stopped working

Postby Aus-RED-5 » Sat Feb 09, 2013 2:12 am

Ok, so you have rebirth and xl installed in different folders?
----System Specs----
Case: Corsair Obsidian 650D Black
Motherboard: ASUS Sabertooth X58
CPU: Intel Core i7 960 3.20ghz
Heat Sink: Corsair H100 CPU Water Cooler
Memory: Corsair 6GB (3 x 2048mb) DDR3 1600 Dominator (PC12800 - TR3X6G1600C8D)
Video Card: ATi SAPPHIRE Radeon HD 7970 3GB GDDR5 OC Edition
Hard Drives: SSD Corsair Force Series 3 F120 120GB & WD5003ABYX Enterprise RE4 500GB
Media Player: LG BH10LS30 BluRay Burner
Power Supply: Corsair HX-850
OS: Windows 7 Pro 64Bit
Monitor: Benq XL2420T LED
User avatar
darkflamewolf
Posts: 690
Joined: Sat Aug 23, 2008 9:14 pm
Location: Minot, ND

Re: Sound effects stopped working

Postby darkflamewolf » Mon Feb 11, 2013 12:34 am

Ditto that. In separate folders. Still no sound except for the weird workaround I mentioned above. But just tonight, even that stopped working now.
User avatar
Aus-RED-5
Forum Moderator
Posts: 1490
Joined: Tue Sep 25, 2007 9:02 am
Location: Adelaide, South Australia
Contact:

Re: Sound effects stopped working

Postby Aus-RED-5 » Mon Feb 11, 2013 12:58 am

Up to date sound drivers?
----System Specs----
Case: Corsair Obsidian 650D Black
Motherboard: ASUS Sabertooth X58
CPU: Intel Core i7 960 3.20ghz
Heat Sink: Corsair H100 CPU Water Cooler
Memory: Corsair 6GB (3 x 2048mb) DDR3 1600 Dominator (PC12800 - TR3X6G1600C8D)
Video Card: ATi SAPPHIRE Radeon HD 7970 3GB GDDR5 OC Edition
Hard Drives: SSD Corsair Force Series 3 F120 120GB & WD5003ABYX Enterprise RE4 500GB
Media Player: LG BH10LS30 BluRay Burner
Power Supply: Corsair HX-850
OS: Windows 7 Pro 64Bit
Monitor: Benq XL2420T LED
User avatar
darkflamewolf
Posts: 690
Joined: Sat Aug 23, 2008 9:14 pm
Location: Minot, ND

Re: Sound effects stopped working

Postby darkflamewolf » Tue Feb 12, 2013 7:37 pm

Yep! up to date! No dice. :wallbash:
User avatar
Aus-RED-5
Forum Moderator
Posts: 1490
Joined: Tue Sep 25, 2007 9:02 am
Location: Adelaide, South Australia
Contact:

Re: Sound effects stopped working

Postby Aus-RED-5 » Tue Feb 12, 2013 7:51 pm

IDK what to tell you DFW.
Just that you seem to have a very weird setup..... :clue:

Edit: what about trying the default player profile? Don't change anything at first. Just check to see if you get the desired sound. Then change where needed.
----System Specs----
Case: Corsair Obsidian 650D Black
Motherboard: ASUS Sabertooth X58
CPU: Intel Core i7 960 3.20ghz
Heat Sink: Corsair H100 CPU Water Cooler
Memory: Corsair 6GB (3 x 2048mb) DDR3 1600 Dominator (PC12800 - TR3X6G1600C8D)
Video Card: ATi SAPPHIRE Radeon HD 7970 3GB GDDR5 OC Edition
Hard Drives: SSD Corsair Force Series 3 F120 120GB & WD5003ABYX Enterprise RE4 500GB
Media Player: LG BH10LS30 BluRay Burner
Power Supply: Corsair HX-850
OS: Windows 7 Pro 64Bit
Monitor: Benq XL2420T LED
User avatar
Hawkins
Posts: 256
Joined: Wed Jan 11, 2012 1:18 pm
Location: /Universe/Milky-way/Sol/Earth/Europe/Greece/Athens/~

Re: Sound effects stopped working

Postby Hawkins » Wed Feb 13, 2013 5:53 pm

DFW, is it still that laptop that you are running XL on? If so, has anything changed since then? (format?) If not, what would be key is how old your XL installation is. When EVERYTHING fails, you can always clean-install the game. If that fails too and you insist on playing the game, then you must clean-install something biggger, like an OS for example. :P OK just kidding, but in case you haven't tried, throw a clean install of the game somewhere else in your PC without touching the old config, and try it with all things new, even pilot, and untouched ini file. From there start making the necessary tweaks as posted here, but also with the help of the installation guide here: http://www.descent2.de/install-frames.html
ONE step at a time...
Gigabyte® GA-X48-DQ6
Intel® Core 2™ Quad Q6600 @2.4GHz
ATi(AMD®) Radeon™ HD4870
________________________________________________________________________
Descent Rangers
Captain of Black Lions squadron

Return to “D2X-XL Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests