Page 1 of 2

Odd Crashes

Posted: Tue Oct 14, 2008 7:02 am
by Yoshimitsu
Hi all,

I love D2X-XL and am grateful for all of the work being put into it, but I wish it were more stable.

The problem I am having is that whenever I finish a level, the game freezes for a few minutes and then closes. Any help would be appreciated. (it gets to the end of mission scores screen and freezes there)

Posted: Tue Oct 14, 2008 7:09 am
by Pumo
Hi & welcome Yoshimitsu!

Your problem may be related to your pilot profile. Check if this problem happens also when using the 'Default' pilot profile (included on the D2X-XL RAR).
You could also try to create a new pilot from scratch.

If you're still experiencing problems, remember to post a support ticket on sourceforge.net.

You can access the D2X-XL sourceforge main site from the 'karx11erx' user signature (he's the developer of D2X-XL) or from the main D2X-XL seciton on the descent2.de site. ;)

Posted: Tue Oct 14, 2008 7:19 am
by Yoshimitsu
Thanks for the speedy input Pumo.

The profile I'm using is from scratch and is brand new. I'll try the default one anyway.
I'll also jump over to Sourceforge since I haven't looked at it yet.

Posted: Tue Oct 21, 2008 1:40 am
by Kaizerwolf
Pumo is correct, a new pilot profile/ the default one is the best way to go. For some reason (i dunno why) the new player profiles (and the default one) degrade over time, losing size. Dunno why, just happens. Always keep a back-up copy of the profiles somewhere :P

I keep a Default in some folder on my desktop... hope this helps :)

Posted: Thu Oct 23, 2008 7:50 am
by Yoshimitsu
Thanks for the suggestions guys. unfortunately they didn't work. It doesn't matter what profile I use, brand new, or default. It still crashes at the scores screen. I have even reinstalled everything several times, including the base game.

I have posted a report on sourceforge (I'm md1032 over there and on Interplay.com), but any other ideas from here would be appreciated.

Posted: Thu Oct 23, 2008 9:02 am
by Straint
I'd be surprised if anything specific popped up, but try running the game with logging enabled (you can switch this on via d2x.ini in the Config folder) and see if any interesting output appears in d2x.log at the time the crash occurs.

Posted: Sat Oct 25, 2008 7:54 pm
by Yoshimitsu
Sounds like a good plan but I don't know how to turn logging on. I've searched the D2X-XL website and it is nowhere to be found. I spotted the -printlog command in d2x.ini but I can't figure out how to turn it on, or where it would print a log to.

Posted: Sat Oct 25, 2008 9:23 pm
by Weyrman
turn on the -printlog command by removing the semicolon from the front of the line.

It should create a file called d2x.log in the games root directory when d2x-xl is started.

Posted: Sun Oct 26, 2008 12:19 am
by Kaizerwolf
What version are you using? You can try both of these things...

1. Make sure you have the most up to date D2X-XL version.

2. Make sure you have your graphics card (?) fully updated.

Posted: Sun Oct 26, 2008 12:22 am
by Aus-RED-5
Just to clarify what Weyrman said.

Open the d2x.ini file. Look for the -printlog switch.

If it has a semicolon in front of it (i.e. - ;-printlog). Then remove the semicolon (-printlog) and save the file.
If you don't see this switch? Then add it to the d2x.ini file and save it.

When you run D2X-XL again. It will produce a d2x.log file in the d2/d2x-xl main directory.

Posted: Wed Oct 29, 2008 6:59 am
by Yoshimitsu
Thanks for the input everyone. unfortunately I am still having the trouble, but now i have something concrete. in the d2x.log file, the last line is always "Memory access violation" I don't know what this might mean, but I put the file on sourceforge along with my d2x.ini file in the support requests section. (I'm md1032 on sourceforge).

one more detail which might not mean anything. I finally got custom music to work, just a few minutes ago. now when the game crashes and the Windows XP error report window comes up, the music keeps playing until I close the Windows message.

Posted: Wed Oct 29, 2008 7:09 am
by Aus-RED-5
hehe - sorry, I'm skimming through the posts here.

What is your system specs?
OS?

Are the Video drivers for your video card up to date?

ATi OR Nvidia

Posted: Wed Oct 29, 2008 1:24 pm
by Yoshimitsu
Windows XP 32bit sp3
Motherboard: ASRock Dual Series 4CoreDual-VSTA with onboard sound (Realtek High definition audio drivers)
CPU: Intel 1.8ghz Core 2 Duo
Graphics: Nvidia GeForce 7800 GS
Hard Drive: 200Gb Maxtor IDE
RAM: 2Gb DDR2 Dual channel
Monitor: 1280x1024 LCD

Here you go Aus-RED-5

Posted: Wed Oct 29, 2008 9:22 pm
by Aus-RED-5
..... and the video drivers are updated?

Nvidia wrote:Version: 178.24
Release Date: October 15, 2008

Posted: Wed Oct 29, 2008 9:33 pm
by Yoshimitsu
My drivers are up to date.

on sourceforge they suggested that I switch to the ASE format hires models. I still have the OOF ones since I didn't realize that there had been a change. I'll report back when I've the new models a test run.